Kjøtt er mord!


...stod det i svart på en papirdispenser på MacDonalds. Hm. Skikkelig matpolitisk engasjement i hverdagen er ikke dumt. Min mening, som jeg ble minnet på da jeg stod og latet vannet, var:Kjøtt er mord ja. VERDEN er mord. En gepard dreper dyr for å leve. En isbjørn dreper hvis den har lyst. En hai dreper når den bare skal sjekke ut hva noe er. Mennesker dreper mange dyr av gangen for å kunne bruke kjøttet på en mer raffinert måte og kun spise de delene mennesker liker best. En elefant drukner 200 fluer når den kaster vann på ryggen. Fugler tar med levende skilpaddeunger 50 meter opp i luften og slipper dem ned på stein så skallet knuser og de kan spise dem uten problemer. 


JEG SER VIRKELIG IKKE PROBLEMET.


(det samme gjelder skrekkeksemplet hval, der dyrevernet skriker fordi hvalen ligger i flere timer (!!!!) og blør i hjel. For en lidelse. Nei, det høres ikke digg ut, men hvor digg er det for en torsk å henge fast etter gjellene i et garn i, tja, 24 timer? for så å bli hentet opp i en båt og trekke sine siste åndedrag i friluft og ikke i vann?)Give it to me, 
veganere og deres likesinnede! 
Jeg liker alltid å høre et godt argument for hvorfor kjøttindustrien burde fjernes!


12 kommentarer

The mind of Tore speaks:

11.mar.2009 kl.14:00

Kommer det kjøtt fra dyr og, nå?

The Teller

11.mar.2009 kl.14:46

Ah, håper det blir mange bra svar her jeg kan kose meg med i morgen.
Jeg er et dyr - jeg eter kjøtt.
Salat er for kaniner og vi kan jo ikke alle bare leve på øl (som er organisk eller hva pokker.)
Fjorisblogger med solpudder-temaer her inne dreper meg like langsomt som et fiskegarn også - kan vi ikke heller si at det er mord?

Magnuss

11.mar.2009 kl.16:20

sv; Å skrive kan jeg. Skriver ikke ustrukturert. Kanskje noen av videoene ikke er så strukturert, men så har jeg aldri jobbet i tv heller:)

hybelkanina

11.mar.2009 kl.20:35

Søren klype at ikke jeg kom på å skrive det på McDonalds først! Slo aldri helt an med det "Papp er mord" slagordet mitt..

Ingvild

11.mar.2009 kl.20:44

Jeg er så enig med deg! Pluss det aller beste argumentet: kjøtt er godt, og middagen er ikke helt den samme uten!

(har tenkt på hvalargumentet flere ganger før: hva gjør at hvalen er i en så sinnsykt særstilling?)

Griffus

12.mar.2009 kl.01:06

Jeg kunne faktisk ikke blitt mer enig med deg. Jeg har aldri skjønt helt problemet. Greit nok at mye av matproduksjonen er dyreplageri, men hvor hadde vi vært om vi aldri hadde drept noe?

Anders

12.mar.2009 kl.15:48

Grønnsaker er gøy - kjøtt er mat.

Maren Måkelatter

17.mar.2009 kl.12:54

Hei, jeg heter Maren, og jeg spiser nesten ikke kjøtt.

I det minste så spiser jeg mye mindre kjøtt enn brorparten av Norges befolkning gjør i gjennomsnitt. Så lenge verdens biologiske mangfold ikke er truet, og vi har nok mat til alle i verden, så synes jeg folk kan få spise hva de vil. Sånn er det dessverre ikke. Derfor unngår jeg helst å spise kjøtt. Ikke at jeg tror det kommer til å forandre verdens ressursfordeling i det hele tatt, men fordi jeg får fryktelig dårlig samvittighet over å tenke på sultkatastrofer, fattigdom og de stadig minkende urskogene som jeg vet det vestlige forbrukersamfunnet indirekte og direkte har skylden for.

Men jeg liker jo kjøtt. Og jeg spiser det gjerne. Jeg synes ikke det er feil å spise dyr fordi de kan føle og puste og løpe, men jeg er ikke noen stor fan av dyremishandling. Jeg synes heller ikke at det er noe særlig forskjell på det å spise hunder og kuer. Jeg bare mener at selv om noe smaker godt, så går det an å forbruke det litt fornuftig og hensynsfullt.

(Men jeg ville ikke spist et menneske da - for de er så ekle.)

Maren Måkelatter

17.mar.2009 kl.12:57

Ok, det ble litt feil. Alle spiser vel mindre enn Norges befolkning i gjennomsnitt. Jeg mente en gjennomsnittlig nordmann.

lolz

17.mar.2009 kl.20:52

Hei, jeg heter Martin og spiser ikke kjøtt;

Av mange grunner forsåvidt, først og fremst på grunn av det du sier, måten andre dyr dreper hverandre på er enten av instinkt eller som en konsekvens av at de lever ved hverandre. Akkurat som det var når menneske drev jakt. For jakt blir jo på sett og vis menneskets innstinkt, bortsett ifra at det er et produkt av intelligens fremfor natur. Det jeg syns er det kjipe med det er at kjøttet er masseprodusert av dyr som vokser opp i fangenskap, for da fjerner man hele innstinktet ifra matkjeden og gjør det kun til et produkt. Og av miljøhensyn, 20% av verdens utslipp kommer ifra kjøttproduksjon.

Men på en annen side mener jeg også at det er et helt og holdent personlig valg og prøver ikke å forkynne noen til å bli vegetarianer om de ikke mener at det er noe de vil gjøre.

Martin

17.mar.2009 kl.23:47

Tusen takk for diktet, det var fint! :)

Maren Måkelatter

19.mar.2009 kl.14:05

Hå hå, nei, da jeg sa at mennesker er så ekle, mente jeg mer smaksmessig, enn personlighetsmessig. Jeg liker da tross alt folk.

Jeg er skeptisk til å spise folk av samme grunn som at jeg er skeptisk til å spise for eksempel oppdrettslaks. De har masse kunstige tilsetningsstoffer i seg, tar masse unaturlige medisiner også er de veldig stressa. Stressa mat er ikke godt. I hvert fall så smaker dyr som har vært avslappet før slakting mye bedre enn dyr som ikke har vært det. Under stress produserer man masse glykogen (om jeg husker riktig) i musklene, og det forringer kvaliteten på kjøttet. Jeg så forresten et program på National Geographic Channel i går om en japansk mann som ikke ville spise sushi i Osaka fordi han trodde at fisken ble så stresset under frakten fra havet til storbyen (de blir fraktet i store fisketanker, ikke sant) at fisken ble helt uspiselig. Så han begynte å bruke akupunktur på fisken som skulle fraktes til sushirestauranter over hele verden, for å lamme den, sånn at fiskekjøttet ikke skulle bli ødelagt.

Poenget er at jeg ikke tror menneskekjøtt er noe særlig sunt eller godt. Utsatt for masse stråling er det jo også. Jeg tror det er større sjanse for å få kreft av å spise menneske enn brent mat i hvert fall.

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

20, Oslo

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits