Vi har mer tid, har vi ikke?
Ja, apropos tid. 


Da jeg spankulerte side om side med venn og kollega Karoline etter enda et titt på Elvebakkens fantastiske, vidunderlige ( i ordets rette forstand), spennende og intense forestilling History i kveld, kom jeg på det da vi passerte Nationaltheatret:

I kvantefysikken er det en bred aksept for idéen om at en gjenstand, da også et legeme, kan befinne seg både på ett sted OG på to eller flere steder SAMTIDIG. Altså kan det være riktig å si at jeg BARE sitter her og skriver akkurat nå og riktig å si at jeg er mange andre steder også akkurat nå. Hvordan? Jo, hvis man ser for seg at vi lever i parallelle univers, der de samme tingene foregår samtidig, blir ikke tanken like fremmed. En annen måte å snakke om det på er som Jo Nesbø forklarer gjennom figuren Raspa i "Doktor Proktors Tidsbadekar", der han skriver noe som dette: Alt som skjer skjer på én gang, det er bare mennesker som oppfatter ting så langsomt at vi tror de skjer i rekkefølge". Altså tar man vekk idéen om at TID=rekkefølgen ting skjer i og oppholdet mellom hendelsene.

Det gikk opp for meg en sammenheng jeg ikke hadde sett før - en kvantefysisk mulighet for å hente frem flere eksemplarer av seg selv. La oss si du reiser tilbake i tid. Du tar med deg selv inn i tidsmaskinen din, og vips, så er du to. Dere to drar tilbake om henter dere to rett før dere går inn i tidsmaskinen sammen for første gang, og vips så er dere fire. Så kan dere dra i tid én gang til, og hente dere fire rett før dere går inn i tidsmaskinen, og så er dere åtte, og så videre, og videre og videre. Etter hvert er du/dere flere hundre av én og samme person. 


Du befinner deg kun på ett sted, men det finnes flere av deg samtidig.Dette ble litt vel NERD.


Her noe som ikke er fullt så NERD:Anders og Finn

pikeswallowedbycormorant

"Faen Anders, jeg angrer! Slipp meg ned! Du holder meg helt feil!!!
Det gjør jo dritvondt! Hva slags kiropraktor var det du ville bli egentlig?!?
Sett meg NED IGJEN SA JEG!"

27 kommentarer

hybelkanina

04.mar.2009 kl.00:11

Det har jeg faktisk lest i en Tommy og Tigeren stripe :| Dumt jeg ikke husket det før..

Marihøner er jo life?!!

Jenny Michelle

04.mar.2009 kl.00:20

Ja hvis man bare kunne hatt en sånn tidsmaskin, tenkt så kult, men hva hadde tid vært da? Hvis det vi gjør i dag, er det vi skal gjøre i morgen...

Thornquist

04.mar.2009 kl.01:02

Så det du sier er at alle 20 åringer har en god tilstedeværelse, en varm personlighet og kjærlige kvaliteter? ;)

N.N.

04.mar.2009 kl.01:13

Jeg skal ikke motsi teorien din, da jeg ikke kan en døyt om kvantefysikk, og at forklaringen din virket logisk.
Men jeg undrer meg over hvorfor i all verden man ville kopiert seg selv. På den annen side finnes jo alle de kopiene/versjonene (?) av en selv fra før, så det blir jo ikke å lage noe som ikke er fra før.
Sett at det faktisk er slik at man lager flere eksemplarer av seg selv; opplever "eksemplarene" alt på nøyaktig samme måte? Eller er de individer, med evne til å reagere annerledes enn de andre?

Kult tema, i alle fall!

Vår versjon av tid er oppskrytt. Tror jeg. Men menneskeheten er også overvurdert, så.

N.N.

04.mar.2009 kl.03:00

Tror jeg følger tankegangen din. Og ja, i forhold til din teori blir jo det riktig. Du har vel tenkt mer på det enn jeg. Hoho.

Hm. Nå, akkurat nå, begynte det å gå litt opp for meg. Mulig jeg har misforstått, men da mener du at oppfinnelsen tid bare er en illusjon? At alt som skjer, skjer samtidig. Verden ble skapt akkurat nå, men den går også i oppløsning. At jeg blir født, men også dør akkurat nå.
Hah. Tregt hode.

N.N.

04.mar.2009 kl.03:01

Blogg forresten mer om det! Definitivt.

Thornquist

04.mar.2009 kl.04:02

Først og fremst vil jeg si takk, for at du tar deg tid til å bry deg. Virkelig koselig :) Jeg kommer nok ikke til å slutte på skolen, men jeg ER stressa, ikke fordi jeg ikke vet hva jeg skal bli i fremtiden men jeg tror det har noe med kontroll å gjøre. Jeg liker å ha kontroll over hva som skjer med meg, at this moment - men det har jeg ikke. Veivalget mitt får endringer og jeg blir usikker. Forbanna irriterende men også litt spennende. Trodde jeg var ferdig med hormonelle situasjoner, but I guess I'm not. Haha! Jeg er ikke spesielt flink til å skrive ned hva jeg føler, med mindre jeg har veldig, veldig god tid.
Over til kommentaren av kommentaren: Jeg bare tenkte siden du sa HVIS jeg hadde disse kvalifikasjonene kunne du ta meg som en 20 åring? Derfor sa jeg som så. :)

Thornquist

04.mar.2009 kl.04:04

Nevnte jeg at jeg veldig god på å korrekte feil en god tid etter jeg sagt en ting? Mente å si; 21 åring!
Worth knowing, I know.

Filosofaen

04.mar.2009 kl.07:31

Haha... slettes ikke dumt. vitsen på slutten også.

The Teller

04.mar.2009 kl.09:21

Jeg syntes det ser ut som at Anders bruker HELT korrekt metode/grep.
Her er det Finn som er litt i overkant overfølsom/kravstor.
MAKAN.

Sick Susie

04.mar.2009 kl.10:53

GMT er jo en fantastisk oppfinnelse. Enda en ting vi mennesker har funnet på for å skape orden i en kaotisk (moderne) verden.

kathrine hammer

04.mar.2009 kl.13:39

Hoho, du er bare nødt til å fortelle meg hvordan det gikk etter du har hoppet i fallskjerm.! ;-D håper på høre fra deg.

Sick Susie

04.mar.2009 kl.14:07

wwp.greenwichmeantime.com
Hallo? Lever du i denne verden?? :-p

Sick Susie

04.mar.2009 kl.16:36

:-p Jeg er bare en skolenerd, hehe.

Ida Hufsejeger

04.mar.2009 kl.17:00

Fascinerende teori. Ikke at jeg ser noe behov for å hente inn flere av meg selv, men det hadde vært tøft å kunne hente f.eks et par eksemplarer av Brad Pitt og sett hvor mye jeg kunne solgt dem for på Ebay. Føler med Finn forresten.

Thornquist

04.mar.2009 kl.19:45

Oi, haha. Godt vi er våkne!
Føler meg smigret rett og slett, men samtidig litt flau. Forresten er jeg veldig usikker på om jeg har disse kvalitetene, vet jeg har noe av dem, men er det nok? Skjønner ikke hvorfor jeg desperat prøver å finne ut om jeg har det eller ikke heller. Hmm :)

Griffus

04.mar.2009 kl.20:33

Der kom det, ja. Satt vel egentlig bare å venta på noe slikt. Interessant tema, men jeg har nok lite å både tilføye og evt. endre på. Skulle gjerne vært mer opplyst i dette, så jeg skal prøve å bli det ;)

Thornquist

05.mar.2009 kl.16:24

Så det du egentlig prøver å si er at jeg er en dust? Det å rømme er kanskje ikke det beste alternativet men jeg har sagt og sier igjen at jeg ikke skal slutte og jeg skal heller ikke stryke. Men det jeg trenger nå er en tenkepause, for det er ikke bare dette med skole som plager meg men det egner seg ikke å skrive"hvorfor" her igrunn.
Normalt sett ville det plaget meg at du kom med sånne kommentarer fordi det hele er sårbart og jeg har mer enn dårlig samvittighet, men det du egentlig prøver å gjøre er å åpne øynene mine. Am I right?

Hundrings

05.mar.2009 kl.17:30

Døh! Vær grei'a!

Hundrings

05.mar.2009 kl.18:39

Jeg ville jo aldri skrevet noe slikt om jeg ikke følte en merkbar forandring på det. Jeg har nemlig ikke forandret meg stort utseendemessig de siste årene, og om det skulle være noen forskjell, er de temmelig nitriste.

Hundrings

05.mar.2009 kl.23:13

Takk, Frode. Det varmer.

Lis4Ir3n

06.mar.2009 kl.08:25

He he.. Men Frode hvis jeg åpenlyst sa du var mannen i mitt liv ville spenningen vært borte :P ha ha :P

Reflektert jeg? Som et speil!

hybelkanina

06.mar.2009 kl.12:19

Hvorfor skal jeg synes at vagina is life? :o Var det jeg som gikk glipp av et poeng av noe slag her nå?

Lene

06.mar.2009 kl.13:16

Det er digg med sånne kommentarer, Frode. Nesten like digg som sommer. Takk:)

Hmm...

17.mar.2009 kl.00:13

Hmm. Jeg undres.. Referer du til Aristoteles teori om årsak og virkning? Som kvantefysikken satt spørsmål ved da bl.a Heisenberg introduserte "usikkerhetsrelasjonen" og Schrödinger gjorde forsøk med en katt i en boks. For teorien om at alt henger sammen var vel mer knyttet til om verden var deterministisk eller ei? Om mennesket har fri vilje eller om alt er forutbestemt. Ikke om det fantes parallelle universer?

Frode

17.mar.2009 kl.09:22

til Hmm.... :

Jeg er som du sikkert forstod ut av teksten ingen fagmann på feltet. Du imponerer meg med din tilsynelatende store besittelse av kunnskap, men jeg kan ikke si det virker som du skjønte greia i det hele tatt. Aristoteles' teori om årsak/virkning? Jeg har ikke snakket om én teori om at alt henger sammen, jeg nevner bare prinsippet om at én gjenstand kan beinne seg flere steder OG kun på ett sted samtidig. Jeg har ikke studert dette. Jeg benytter meg av Internett og Illustrert Vitenskap. Vil du snakke løst og fast om teoretikere i vitenskapen må du heller gå inn på eloquentia.blogg.no. Jeg synes bare dette er UTROLIG spennende jeg.

African Queen

08.apr.2009 kl.13:00

Dæven, DET var en sabla spennende tanke! Ser innlegget under også har overskrifte med tid i. Oppdaget nettopp det er noen innlegg her inne jeg har gått glipp av, så da blir jeg å lese "nedover".
Får altså ikke den tanken om flere meg'er ut av hode, den var jævla syk! Kunne i grunn blitt en suksessfull film...

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

20, Oslo

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits