Jeg har stjålet!!!! (Terminal life)Om ikke lenge burde bloggen min hete Reisebloggen.blogg.no. Jeg håper ikke mine rapporter på tvers av landegrensene er trøttende eller ensformige, i så fall får dere bare si ifra. En dag får jeg kanskje like mange drittkommentarer som selveste loggprinsen Lars. (Er det forresten med vilje at han heter vippetangen? Altså Lash-tangen? Det var i så fall stilig hvis det er med vilje, og hysterisk festlig hvis ikke.) Da kan jeg kalle meg populær da.


Akkurat nå befinner jeg meg på Stansted Airport. Det er Lørdagskveld, og nesten like stille som Gardermorgenen. Forbi ruller kofferter med rytmiske slag i flisefugen på gulvet, og folk har ligget og sovet i flere timer, selv om klokka bare er halv ti. Da jeg ikke rakk flyet tilbake til Norge for et par timer siden, fikk jeg en overraskelse da jeg med en siste dråpe håp prøvde å sjekke inn manuelt. På automaten jeg gikk bort til lå en bok.  Blank og ny, med prislappen fortsatt på. 

En bok om Darwin.

9780521711845


Händels "Messias" formelig runget i ørene mine. 

Nei. Händels "Messias" runget faktisk i ørene mine. Fra mine beste JVC's.

Jeg tok opp boken. Kjente de fortsatt løpe-svette fingrene mine få godt tak i den blanke pocket-innbindingen. Darwin er nok penere tegnet i svart-hvitt enn han var i virkeligheten, men allikevel står hans ansikt fortsatt som et tydelig bevis på hans egne teorier om vår arts opprinnelse. 
Med boken i hånda, gikk jeg strategisk tvers gjennom hallen, så alle kunne se meg, veivet litt slentrete med boka og prøvde å få øyekontakt med så mange som mulig i fall de måtte bryte ut "FAEN! det er der min bok din dritt!" Ja, jeg håpet de skulle gjøre det sånn. Eller hyggeligere, men i alle fall si ifra, men ingen lyd. Frode tenker: "Hvorfor la den ligge så en kjip britisk vaskehjelp som ikke interesserer seg legger den på et sted der den bortreiste turisten som kjøpte boka for å ha med på flyet, kan finne den, da turisten mest sannsynlig er bortreist?... og hvis han/henne har reist til London vil det ikke lenger lønne seg å reise tur/retur Stansted for å hente boka tilbake uansett. 

Så hvem fortjener boka bedre enn Frode, den alltid så interesserte, filosofiske turisten som nettopp har lest ut Doktor Proktors Tidsbadekar (ingen grunn til å unnskylde at jeg leser barnelitteratur, boka var dritkul, men FORKLARINGEN er at jeg leste den i jobbsammenheng. To be continued. ) og skal vente MANGE timer på neste fly? Han skal selvfølgelig ha den oppe fra bagen i tilfelle noen skulle oppdage den, men hvis ingen melder seg før flyet neste morgen, tar han den med seg til Norge. Ja, det gjør han altså. Jaha, fy fader, han bare gjør'e. 

Så med en stigende artslærdom skal jeg vente til klokken halv sju i morgen tidlig, så får vi se om det blir et blogginnlegg mot slutta av helgen!
Synes du jeg skulle latt boka ligge?21 kommentarer

Sick Susie

28.feb.2009 kl.22:30

Nei, hvorfor la noe så viktig som en bok bare ligge og slenge? Du kan jo gjøre deg nytte av den i stedet. Og det var jo en passelig ok (men noe utdatert) bok å ha i hendene når du allikevel må overnatte på en flyplass.

Hundrings

01.mar.2009 kl.03:39

Ja - men hun tror vi bare kødder med henne da. Hun velger liksom å tro det. Jeg blir irritert av langt mindre.

Kine

01.mar.2009 kl.07:12

Hvem er denne Lash-tangen?

Jeg syns du skal beholde boken. Den er ensom og forlatt og trenger en eier. Nemlig du.

Sick Susie

01.mar.2009 kl.07:49

Jeg skal ta mitt ansvar som medsammensvoren dersom du skulle bli tatt for å ha en bok for mye om Darwin. Ikke for å skremme deg, men med all den reisingen din så er det jo en reell mulighet for at du blir ferska med den :-p
Dersom du trenger flere medsammensvorne er det bare å skylde på teorien om rasjonelle valg! Den sier at vi alle ville tatt boka fordi det er slik vi mest effektivt oppfyller våre ønsker og oppfatninger. Så det så :-p

Ida

01.mar.2009 kl.13:31

Du gjorde det enste rette! =)

Birgitte

01.mar.2009 kl.13:32

Jeg ville gjort det samme, men det gir ikke grunnlag om noe er rett eller galt, men sosialt var det akseptert fra min side.

The mind of Tore speaks:

01.mar.2009 kl.15:30

Du er så absolutt ingen skam for det rasjonelle mennesket.

African Queen

01.mar.2009 kl.20:57

Nei, absolutt ikke! Den var sendt fra Gud. Sånn er det, "finnder'n er vinner'n" lærte jeg en gang i første klasse. Kos deg med boka! ;)

Ida Hufsejeger

01.mar.2009 kl.22:13

Jeg ville nok gjort det samme. I og med at den boka jeg leser for øyeblikket faktisk heter "Boktyven", ville jeg ikke latt sjangsen til å oppnå en så passende tittel gå fra meg.

Hundrings

01.mar.2009 kl.22:28

Nei - det var godt du tok den!

The Teller

02.mar.2009 kl.09:59

Din jævla kriminelle satan...

neida

Hundrings

02.mar.2009 kl.12:23

Jeg fører deg opp som en av modellene mine, jeg. Deg skal jeg jo tross alt ta bilde av! Enig med deg angående Lene.

sofie

02.mar.2009 kl.12:48

Wow, lenge siden jeg har funnet en blogg med ca like mye tekstinnhold som på min egen. Jeg syns du skal ha god samvittighet, jeg. Det er jo krig i verden, liksom.

Hundrings

02.mar.2009 kl.23:28

Du må skrive mer, Frode! Det står nesten aldri noe nytt her! Kom igjen'a!

Thornquist

03.mar.2009 kl.00:45

Jeg er offisielt forelsket i bloggen din! Utrolig digg å lese :) Stå på!

Hundrings

03.mar.2009 kl.01:22

Vi får holde kontakten frem til vi blir 40, så kan vi diskutere følelsene våres da. Lagt shooting-planer eller?

Hundrings

03.mar.2009 kl.01:22

Du er våken forresten?

Thornquist

03.mar.2009 kl.01:28

Korrekt! Da regner jeg med at du hilser bloggen din fra meg? Da blir jeg meget glad!

Thornquist

03.mar.2009 kl.01:49

Fant også ut at "Korrekt" ikke var det du var ute etter. Måten du skildrer og samtidig mikser det hele med et snev av humor gjør det bare vidunderlig å lese, og jeg skal være den første å innrømme at jeg leser det hele med et smil og glede!
Da bytter vi ut "Korrekt" med frasen over, shall we?

Thornquist

03.mar.2009 kl.02:31

Jasså, det høres ut som en relativ god kombinasjon, men du må huske å nevne merket på toalettpapiret, det kan si mye om en person!
Forresten, tenkte jeg skulle kommentere at det handler ikke om å stjele en bok, det dreier seg om å adoptere!

Griffus

04.mar.2009 kl.20:45

Du får vel minst like mye glede ut av den boka som personen som hadde kommet inn etter deg hadde gjort, for om du ikke hadde tatt det, så hadde noen andre tatt den. Derfor syns jeg det er like greit at du tok den.

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

20, Oslo

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits