En natt på negerhotellI går ble det dårlig med reisebrev, så jeg må skuffe de tusener av lesere som ikke fikk det de ønsket av meg igår. I veien for blogging i får kveld stod nemlig et heftig lite eventyr. I dette innlegget settes gårsdagens hendelser opp punktvis, for mine handlinger kan synes rotete hvis jeg ikke gjør det. Jeg har tatt bilder, men jeg har klumsete nok ikke med meg ledningen for kontakt mellom kamera og Mac, så jeg får oppdatere dette senere og vise dere en link hvis dere skulle være interessert. 

Så for nå, voilà:


1. Jeg står opp.

2. Jeg pakker sakene mine i den store Nike-bagen min (den er helt fantastisk. Rommer drøye 5000 liter og går som håndbagasje OVERALT.) og legger den igjen på hotellet fordi jeg skal tilbake til et teater tvers over gaten senere på kvelden.

3. Tar toget lengre sør på Manhattan. Går av ved Brooklyn Bridge, og oppdager at den er mye større enn jeg så for meg.brooklynbridge1a4. Tusler vekk fra vannet og finner meg selv omgitt av skilt høyt og lavt med kinesisk skrift. Jeg er i Chinatown. Og SOM jeg skal få vært DER! En enorm folkemengde bremser traskingen min, tvinger meg til å stoppe opp, og etter en innlært "ja, dette er spennende"-teknikk gjør at jeg spør en kvinne hva som skjer, svarer hun: "It's de new yeass pareid for di yeah of endetemant dodaosananeit". "En kinesisk parade er ikke noe man ser hver dag" blir argumenter for å bli stående. De utallige dragene og kampsporttrente, velkoreograferte småguttene med svart belte i Ettel-leran-net skuffer meg ikke. Heller ikke mengden papirfyrverkeri og vinkende, vakre, kinesiske, kostymerte kvinnene i bilene som ruller langsomt forbi. 
Da jeg prøver å gå videre i motsatt retning av paraden føler jeg ikke lenger at jeg er i NYC. Jeg er i Beijing, for jeg ser ikke annet enn kinesere på alle kanter. At kinesiske kvinner på 1.60 er sterkere enn man tror skal jeg få lære da de dytter meg gjennom folkemengden som hester i vårslepp. Det er kjing og kjong og ping og pong og et helvetes Kina-kaos på alle kanter, helt til alt plutselig stopper opp. Mengden har kilt seg fast mellom en bygning og paradegjerdene, og nå er vi, nær 200 menneskene samlet stuck i passasjen utenfor en butikk med blekksprut dinglende i vinduet, og det er akkurat da jeg oppdager de slimete sjødyrene at en amerikansk hobo strekker sin grå og lange hals opp fra den gule mengden og roper med en underliggende seriøsitet i den tøysete tonen " SOMEBODY MOOOVE! I NEED TO GET TO A LICKER STORE!!!!!" Og resten er (også) historie.


5. Jeg reiser til Frihetsgudinnen. Hun var jammen grønn!liberty7. Chicago. Filmen var bedre, men hey, som jeg koste meg.


chicago28. Toget tar meg sent på kvelden til stedet der mitt studenterhostell skal være. Plutselig oppdager jeg at jeg er i Harlem, og at min hvite og bagasjetunge studenterkropp ikke har så mye å stille opp mot de mange ungdomsgjengene som henger på hvert hjørne. Det er mørkt, jeg er sliten og aldri så lite redd, og bestemmer meg for å bare finne et hotell så fort som mulig. I det fjerne lyser "HOTEL" men på nært hold ser jeg at neonlyset også sier "New Ebony Hotel". Jaja, ibenholt er svart som bare svart kan være, men skitt au. Nå har jeg kommet meg levende gjennom Harlem i mørket, da skal jeg vel klare å sjekke inn her óg. Så etter å gått i slow-motion etter et alkis-par som tydeligvis synes trappene på N.E.H. er tidenes fysiske utfordring, låser jeg meg endelig inn på rommet mitt og legger meg til å sove. Tanken på dette området i dagslys får meg til å sove fort, da følelsen av trygghet er som kjent svært søvndyssende.24 kommentarer

Sara Johanne

02.feb.2009 kl.22:42

HÆ ER DU I NYC?!

Hundrings

03.feb.2009 kl.02:15

Wauw! Litt av en historie...Og du er helt alene og alt..?

The mind of Tore speaks:

03.feb.2009 kl.09:02

Du konkurrerer mot selveste Onkel Reisende Mac, her... Det er ikke dårlig!

idadenkule

03.feb.2009 kl.10:37

hehe, glem det;)

The Teller

03.feb.2009 kl.12:07

Jeg skjønner hvor lite jeg får ut av det store utland når jeg flyr jorda rundt.
Jeg havner som regel på en pub i nærheten av hotellet, og alt det rare som skjer etter da husker jeg bare bruddstykker av...

Sick Susie

03.feb.2009 kl.12:10

Du er gal hvis du gjør det her alene :-o

Birgitte

03.feb.2009 kl.13:37

Nå har du fått svaret ditt.

The Teller

05.feb.2009 kl.09:48

Svar: Det kommer jo akkurat an på hva man søker når man er i det store utland.
Øl er en lidenskap jeg har, og sitte i en pub å smake på lokat øl samt snakke med innbyggerne om skjulte skatter byen kan by på, er min måte å reise på.
Jeg får mye ut av dagen før det berusende slørte kommer over meg, så jeg får med meg en god del jeg også.
Museum og kjente momenter som står i alle reisebøker er noe av det mest uinteressante jeg ser når jeg er ute å reiser. Konserter og relasjoner jeg får med vilt fremmende over en øl eller en middag er noe jeg setter pris på.

Men du har helt rett - jeg er en rar en.

Birgitte

05.feb.2009 kl.14:19

jeg beklager min lille glipp. Lover at neste gang så skal jeg linke til bloggen din :D

Hundrings

05.feb.2009 kl.15:28

Døh - slutt å tull'a! Det går jo ikke an å synes er film er for lang! Jeg satt jo pal foran lerrettet hele tiden!

Sick Susie

05.feb.2009 kl.16:23

Spesielle innlegg er min spesialitet :-p Neida, men jeg må bare få ut litt frustrasjon i blant. Typisk min uflaks å støte på mannfolk som er på grensen til å være sosiopater, hehe. Huff, det høres jo nesten litt skummelt ut når jeg sier det sånn, men det er faktisk ikke langt unna sannheten. Tror kanskje det er fordi jeg utstråler noe moderlig...

Du er ikke gal på en psykisk-sosiopatisk måte, men akkurat passe sånn småcrazy som man må være om man skal komme seg noen vei her i livet ;-)

The mind of Tore speaks:

05.feb.2009 kl.16:43

hehe... takk for det jeg tar som et kompliment. Det er liksom bittelitt av poenget med bloggen, noe egentlig svært få forstår og verdsetter.

The mind of Tore speaks:

05.feb.2009 kl.17:25

forresten: Det var et kompliment, det med Onkel Reisende Mac. Hvis du har sett Fraggler og Dozere og Søppelhaugen og slikt... hehe...

Hundrings

06.feb.2009 kl.00:27

Svarer du her da?

Sick Susie

06.feb.2009 kl.07:48

Næmmen har du ikke fått det med deg? :-p Ser du der på skjermen din, på min bloggs forside, helt nederst til høyre? Der står det " Min andre blogg!!" Trykk på den du ;-)

Hufsejakt

08.feb.2009 kl.22:18

Frihetsgudinnen er grønnere enn de fleste.

Spørsmålene dine er forresten besvart i videoblogg nu.

Tone

12.feb.2009 kl.21:14

Ja : ) Bildene er klin like bortsett fra sveisen hans. Det første som slår meg er PhotoShop. Den andre som slår meg er at han må være godt trent til å "pose" på samme måte. Det tredje som slår meg er at han kanskje ikke er så flink til å "pose" så han bruker den samme hele tiden.

Vi ses garanter på Jøndalen ; ) Det blir kos!

Tone

12.feb.2009 kl.21:16

Ja : ) Bildene er klin like bortsett fra sveisen hans. Det første som slår meg er PhotoShop. Den andre som slår meg er at han må være godt trent til å "pose" på samme måte. Det tredje som slår meg er at han kanskje ikke er så flink til å "pose" så han bruker den samme hele tiden.

Vi ses garanter på Jøndalen ; ) Det blir kos!

Tone

12.feb.2009 kl.21:49

Det med at jeg faktisk skreiv inn den samme kommentaren to ganger etterhverandre var bare fordi jeg ville understreke at jeg synes bildene var klin like og fordi det blir skikkelig kos på Jøndalen ; )

Griffus

15.feb.2009 kl.02:53

Ja, ok. Det var litt lite gjennomtenkt av meg. Har selv vært en stund i Kenya, og der er man mye friere enn her. Her er vi bundet til klokka på en helt annen måte enn her. Vi er slaver av tiden. Selvfølgelig skaper mange av "slavedriverene" i dagens samfunn fred, ro og orden, men tenk hvor frie vi kunne vært om det ikke hadde vært for dem. For dem som hadde vokst opp i et slikt samfunn, hadde det nok vært ekstremt bra, men jeg tror kanskje vi hadde blitt for frie til vårt eget beste. Vi lever alt for egoistisk.

Griffus

23.feb.2009 kl.01:23

Skjønner godt hva du mener ;p Jo, i lige måde du. Det var koslig den lille stunden det varte :)
Skulle vel ha kommet på plass etter Jøndalen? Den skjønte jeg ikke helt.

Griffus

23.feb.2009 kl.12:03

Aha. Det var vel egentlig det jeg trodde, men ville bare være helt sikker. Jeg har kommet meg ganske godt på plass nå. Kom meg hjem til Stavern på lørdag, også har jeg til og med fått pakka ut og greier, noe jeg ikke hadde fått fra juleferien før jeg dro til Tønsberg for vinterferien. Du har begynt å komme deg på plass du også eller?

Sick Susie

23.feb.2009 kl.14:31

Tusen takk for lykkeønskingen :-) Har fått konstatert allergi da, så det går nok ikke over.

Catharina

23.feb.2009 kl.17:50

sv: hahaha xD JA! Jeg skal også hamstre inn en haug med eksemplarer! Bare for å være på den sikre siden!

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

20, Oslo

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits