Dobbelmoralske prester og EN ENORM HAUG med avsporinger...

 

 

 

 

Etter en lang dag med kikking, leting og shopping i Montmartre/Pigalle-strøket, der vi fikk oppleve vidundrene Mamie Vintage, som er vintage-butikker ? to makeløse sådane. Jeg kjøpte en matrosjakke, og likte veldig godt hvordan jeg så ut i den, dog jeg er en smule redd for å se temmelig homoerotisk ut. Jeg foretrekker å tro at jeg ikke kommer til å gjøre det (DAAA, herregud jeg kommer til å se gay nr. ONE ut. Men who cares?)

 

MEN: dagens tema skulle ikke være homoerotisk vintage eller hvilket strøk vi klarte å redde sinn og legeme med intet mer enn for mye kinder bueno og litt culturamelk, MEN (to men? Ikke bra. Men la gå. Jeg har gjort større setningsoppbyggingsfeil i denne bloggen mange nok ganger før.) Dagens tema er dobbelmoralske prester, men denne gangen skal jeg ikke ta like hardt i som jeg har gjort i tidligere innlegg som har omhandlet religion og/eller dens mer eller mindre selvutnevnte talsmenn.

Jeg skriver i grunn blott for å fortelle dere hva som slo meg, da jeg gikk forbi en prest for et par timer siden. Jentene og jeg hadde driti oss ganske HARDT ut da vi skyndte oss her om dagen og tok ?nødvendighetsskjauen? i én schmæla og skrev handleliste og greier. Vi tok med oss handlelista, men Maja glemte å se på den, og vi tenkte egentlig ikke noe særlig på det vi heller (Nå gjetter jeg at du tenker: ?Okey, hva er det han egentlig snakker om? Presten han så for et par timer siden, eller handelisteforvirringer?? Slapp av. Du leser riktig, og forvirringen er helt etter klokka. Bare les videre, så vil du oppdage at det du leser egentlig er en digresjon; jeg forteller kun om HVORFOR jeg passerte presten. Å som jeg elsker metatekster. Gimme more, gimme more, gimme gimme MORE!) SÅH, fordi vi glemte huskelista, gikk vaskemiddel i glemmeboka (bare et uttrykk. Vi har ikke noen glemmebok.), og jeg måtte derfor løpe til Shell for å se om de hadde. De sendte meg til Monoprix, og på vei ut av bensinstasjonen skjedde det jeg nevner i slutten av første setning i dette avsnittet. Jeg gikk forbi en prest (ser du? Det var bare en diger jesjon? nei, jeg mener digresjon!).

Presten stod og fylte bensin.

Hvordan vet jeg at han var prest? Jo, nå skal je fortelja, og du skal høre på.  I halsa hadde han en så stereotypisk hvit ting, du vet ? det som er ment å se ut som et verdifullt, symbolsk naturfibertekstil, men som i virkeligheten er noe kona til presten har klippet til i papp kvelden før og festa med sikkerhetsnål øverst i skjorta hans (tidsriktig nok er det nok grunn til tro at det hele begynte som et feministopprør mot mannesymbolet slips, og en eller annen pro-vagina fant opp pappstripa.)

 

priestcollar

See her, Venner. Vad Feminismen har bragt til vaart Land!

 

?og da han stod der, og fylte på drivstoff til miljøskader og mannedreper nr 1 (okey, en god kandidat til pallplassering i Pollutic Games 2008, i hvertfall, det er sikkert.), og så kjent som BILEN, slo det meg: I kristendommens hellige bok Bibelen (boka som heter.. Boka? Det vitner om at Herren ikke frelser sine Barn med fantasi i hvertfall, that?s for sure? Nei, beklager. Usakelig. IGJEN.) står det vel noe om at mannen er utvalgt til å skjøtte jorden og er derfor overlegen alle andre skapninger. Så da er det vel litt merkelig at en PREST, i likhet med så mange andre av dem, kjører BIL?! Jeg tror egentlig har fått uttrykt hvor jeg står i denne saken, jeg bare lufter tanker om selvmotisgelsene (okey, jeg er avslørt, jeg får vervepoeng for alle jeg klarer å få ut av medlemskap i statskirken, og hvis dere melder dere ut med meg som årsak, vinner jeg snart en ny ikke-kristen dagbok og en lekker dunpenn! Jeg vil ha den! OKEY!?)

 

Såh:

 

Hva synes du? Burde prester kjøre bil frem og tilbake til sin arbeidsplass, der de får LØNN for å å fortelle folk at de ikke skal gjøre det samme?

 

 

 

 

 

 

28 kommentarer

Tove Veronica ♥

05.sep.2008 kl.06:48

Hahaha! Jeg må atter engang le av deg jeg, Frode! ;p
Prester gjør jo så mye annet som også er skadelig for naturen. Du må ikke tro det er miljøvennlig å få vasket den stygge kappa dems. ;) Og hva med all embalasjen på maten de spiser? Vi lever i en mer moderne verden enn det de gjorde da bibelen ble skrevet på papirruller. Skulle bare mangle at prestene våre skulle få lov til å kjøre rundt i miljømonsterene også syns jeg... Ser ingen skade i det. Basta! :)

Eplefrø

05.sep.2008 kl.18:56

Hahahahaaaaa..... Jeg klarer ikke kommentere på grunn av den lekre dunpenna!!! Du måtte nevne den!

tanten

05.sep.2008 kl.23:01

Interessant blogg du har, det må jeg si.
Du må oppklare et par ting. Under bildet har du skrevet hva feminismen har bragt til vårt land. Men befinner ikke både du og presten seg i det fantastiske land Frankrike? Hva har da hans kone, som sikkert har klippet med saks og kjærlighet i resirkulert papp, med vårt land å gjøre. Vårt land er jo dessuten unektelig en norsk avis. Var det der du fant bildet kanskje??

Prestene må få kjøre bil. El-bil!

Frode

05.sep.2008 kl.23:36

tanten:

Helt utrolig sannferdig kommenter. Jeg er imponert over hvor observant du er. Det er ganske utrolig når jeg tenker meg om. hvordan jeg kunne skrive så feil. Men før jeg kaster meg i søla:
Jeg skrev på dansk under bildet, som i en dramatiserende kontekst indikerer at jeg snakker om vårt land Danmark, noe alle "vet" at jeg ikke verken er fra, eller befinner meg i. Det kan jo også hende at jeg referer til Frankrike som "vaart land", da det er grunn til å anta at både presten og jeg bor her!

Charlotte

06.sep.2008 kl.13:55

Haha! Holder på å dø på meg. XD Men prestefruene resirkulerer jo papp, så kanskje det veier opp for bilkjøringen?

Eira

07.sep.2008 kl.21:59

avsporingsFrode. Har du det nydelig fint i Paris?

Rindal

08.sep.2008 kl.17:46

Klart de skal kjøre bil. Du er klar over at en preste arbeidplass som regel er over store områder? Sørgesamtaler? dåpsamtaler? De dra HJEM til folk for svarte faen. Hvis noe må bile er det dem.

Safarikjeks

09.sep.2008 kl.23:37

Legg ut noen bilder fra Paris a kjekken!!

Sick Susie

10.sep.2008 kl.00:00

Jeg vil også ha en dunpenn :-)

Vibeke Elisabeth

10.sep.2008 kl.11:48

Homoerotisk er vel bedre enn ingenting?

Marit

10.sep.2008 kl.15:53

Jeg synes hele samfunnet kunne bli tvunget til å kjøre miljøvennlige biler. Og, det står vel ikke noe i bibelen om at det er syndig å forurense/kjøre bil? ^^,

nadia

11.sep.2008 kl.01:04

Haha, måtte le av dette innlegget :P Så bra

African Queen

12.sep.2008 kl.16:18

Dunpenn! Hahaha!
Det der er da nesten som en parkeringsvakt som betaler bot for feilparkering, en kriminell politikonstabel(føler jeg liker ordet konstabel).
Forresten, presten skal jo bo i prestehuset rett ved kirka! Hva trenger han bil for da? (ser bort fra at han sikkert har behov for matvarer og vaskemiddel han også).

Korleis går det i Paris?

eloquentia

12.sep.2008 kl.22:46

Jeg er helt enig. Prester burde holde seg til å voldta korgutter, drikke seg dritings på altervin, og kjøpe sentralstimulerende stoffer for kollektpengene.

Hvor ille har ikke verden blitt når Guds menn skjender skaperverket med bensinforbrenning? Han burde ta trikken som jeg husker Kong Olav i sin tid gjorde! Se DET var en mann av folket! Under krigen så hadde vi ikke engang bensin, vi måtte lage den sjæl av noen krukker med majones! Men det er du for ung til å vetta.

Camilla

14.sep.2008 kl.23:39

Sier kristendommen nei til bilkjøring? Hahaha prestene driter seg ut

The Teller

18.sep.2008 kl.11:35

Nå vil JEG ha nytt innlegg, takk
:-D

MarthaChristin

22.sep.2008 kl.16:47

Haha, utrolig bra historie :) Måtte le av disse digre digresjonene dine ;) utrolig bra skrevet.
MEN, moralen er vel at selv om man er prest kan man ikke redde verden, iallefall ikke ved å la bilen stå.
Det er sinnsykt forurensende å prompe! det slipper ut mye mer CO2 en alle biler i verden, at mennesker (og kuer også selvfølgelig) promper, så vil du nekte dem dette også????

Nei, det er bedre å slippe en fis en å sprekke en tarm, Halleluja!

MarthaChristin

24.sep.2008 kl.17:48

Hehe, akkurat det med promping stemmer faktisk, det er jo flere folk bare i Kina som promper, enn det er biler på jorda, og ikke minst kuer (for de er de største synderne ;) Jeg er jo selvfølgelig enig med deg at prester av den grunn å ta vare på jorda ikke skal kjøre bil, men da kan de heller ikke ha kuer etter min mening ;) *hihi*
Faste i 3 dager i strekk hadde nok blitt for hard kost for meg, det som er fint med Ramadan fastingen er jo at man kan spise og drikke når ikke solen er oppe. Så om en liten time kan jeg ta meg et glass vann og hive innpå kokt egg med kaviar :)

Tove Veronica ♥

28.sep.2008 kl.03:33

Frode! Ka skjer??? Kor du e henne? Ka du gjør?
Men seriøst, fortell hvordan det går i Paris nå med en gang!

Carmelita

28.sep.2008 kl.23:14

Får de lønn for å si at man ikke skal gjøre det? Er jeg bare helt dum, eller...?

Morsomt skrivi forresten. Jeg fikk meg en latter :)

Carmelita

02.okt.2008 kl.19:12

Sant nok. Jeg bare lurte jeg, ble litt forvirret kan du si.

African Queen

09.okt.2008 kl.13:09

Savn....

Hundrings

13.okt.2008 kl.01:28

Hvorfor hører jeg ingenting fra deg??

Malin

14.okt.2008 kl.19:18

har dere ikke glemmebok?? halllooooooo..

når blir det noe av broadway musikalen en gang gissel alltid gissel??

åssen går det?

talatuten

23.okt.2008 kl.20:17

Visste ikke at bibelen nevnte slik, men haha..ganske morsomt:D Duste prest.

eloquentia

14.nov.2008 kl.12:48

Homo

Tove Veronica ♥

15.nov.2008 kl.03:13

FRODE! Nå må du skjerpe deg og gi livstegn fra deg igjen! Jeg savner morsomme blogginnlegg fra deg vet du! ;p

Ida

18.nov.2008 kl.15:42

Søt blogg. jeg liker den. :)

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

19, Stokke

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits