Gå med gaver!

Forleden dag dro jeg til en knekt med en aldri så liten litteraturdonasjon i anledning hans fødselsdag. De to bøkene og dvd-utgaven av the Darjeeling Limited (som forøvrig er en utrolig bra film om tre vestlige og SÅ ikke-åndelige brødre som reiser med tog gjennom India for å komme nærmere hverandre (familiært), seg selv (åndelig) og sin mor (geografisk). Med en høyst elegant kortfilm-før-hovedfilmen-løsning er en kveld med the Darjeeling Limited nokså komplett.) var pakket inn i gråpapir (kan noen FORKLARE MEG DETTE!?!? gråpapir er jo BRUNT for hælvete!) med et hvitt silkebånd (jeg gjorde vedkommende oppmerksom på at det den dagen hadde gått opp for meg at jeg faktisk er en fyr som har sånt liggende...) lekkert sløyfet rundt det hele.

Da jeg stod og ventet på toget på Stokke stasjon smilte en voksen kvinne usedvanlig vennlig til meg. Da jeg gikk på toget smilte den litt yngre kvinnen ved siden av meg litt ekstra, og da jeg gikk ved Farmandstorget skar en kvinne i trdveårene meg av fra høyre og gliste varmt da hun så meg. Hun så rett frem, men klarte ikke slutte å smile, så hun snudde seg lattermildt mot jeg og sa "SÅ blid da vet du!" om seg selv i en slags "haha så teit av meg"-tone.

Jeg ble satt ut. Ja, helt utsatt. Å gå rundt med en litt ekstra pen pakke får folk til å smile, å bli glade! På min vei bortover Tønsberg brygge ble jeg også møtt med mange ekstra lange blikk, og jeg prøvde å finne ut hvorfor i samarbeid med den nylig nitten år gamle mannen jeg var på vei til. Vi ble enige om at det hele måtte være et resultat av at ved å se meg med pakken følte folk rundt meg umiddelbart at de visste noe mer om meg enn de vanligvis gjør med fremmede. At de tenkte "ah, jeg kan se at han skal gi den gaven nå, til noen som han sikkert er glad i eller i alle fall setter nok pris på til å lage den presangen. Min viten om dette gjør at han og jeg DELER noe nå. Et øyeblikk som er vårt, og jeg kan tillate meg å bryte hans personlige sfære med et smil." -ISH, sømtin laik dætt.

Såh, folkens, min konklusjon:

Gå med gaver! gå med gaver i hendene. Eller en blomsterbukett! Den har allerede den kjente effekten av at andre synes du ser ut som en hyggelig person. Neste gang du trenger hjelp av noen i en skranke eller noe; ta med en bukett roser! Ikke til den i skranken, men øyeblikkelig vil skrankepersonellet føle en ekstra trang til å hjelpe deg fordi de vil gjøre overrekelsen av blomstene så enkel og vellykket som mulig! 

Jeg skal i alle fall prøve.

Spørsmål!

1. Har noen av dere klart å gjette hvem bursdagsbarnet KAN være!?
2. Hvilken karakter tror du jeg fikk i matematikk på videregående?
3. Hvor ville du helst bo LENGE - i hele verden? 16 kommentarer

Tove

12.aug.2008 kl.09:09

Hahahaha! Morsomt! Jeg tror jentene så deg med pakken og tenkte "Åååååh, så søt han er! Han skal sikkert gi den til dama si!!! *sukk*"

Men å være mann å gå med en blomsterbukket gir mikset signaler for meg altså. Jeg tenker "Åh, nå har han driti seg ut og skal ta med seg blomster hjem for å glede kona." Det tenker jeg spess om fyren ser veldig sleecy ut. Om mannen ser på meg i to sekunder og kikker generet bort da blir jeg varm om hjertet for da tror jeg at personen er utrolig blyg og har samlet alt han har av krefter for å tørre å kjøpe blomster, gå med dem gjennom hele byen, og skal gi det til damen han elsker! ;) *sukk* hehe! ;)

eplefrø

12.aug.2008 kl.11:28

Darjeeling falt i smak skjønner jeg ;) Jeg liker at jeg hadde en finger med i spillet for at vennen din skulle få den perfekte gave!
Bursdagsbarnet er antagelig vis noen som bor på nøtterøy eller liker å feire med noe å putte i munnen langs brygga. Siden personen blir omtalt som "mannen" og fylte 19 år har jeg ikke så mange forslag på lur fordi jeg ikke har oversikt over dine venners bursdag som er yngere enn meg selv,
men de som er eldre enn deg oftere er felles for oss...

Jeg forestiller meg at du ikke scorte så inmari høyt med den mañana-holdningen du hadde det siste året, men JEG vet hva du fikk i norsk muntlig!!!

Jeg ville helst bodd lenge på Cuba, Sverige eller kanskje Paris? :O

Hundrings

12.aug.2008 kl.13:46

Nåh.. Du er så snill du, Frode!

Tove

12.aug.2008 kl.14:09

Men syns du ikke de burde ha "rensket" opp i egne linjer før de fikk lov til å verte OL? Sender ikke det ett signal om at det er greit at dere undertrykker folk, her har dere en gave i milliardklassen så dere kan vise hele verden at dere er perfekte. Men i bunn og grunn så er de ikke det... Jeg bare spør jeg, Frode!

Anna

12.aug.2008 kl.14:22

Hehe. tack før tipset... jag ska slaviskt følja det.. jag ska bli presentkvinnan.. Tror du jag blir kændis? =)

African Queen

12.aug.2008 kl.17:01

Den pakken var jo innmari søtt pakket inn da! Oftest får en gaver som en eller annen ekspeditrise (innbiller meg alltid at det må være en dame) har rullet inn i et papir fylt med små butikklogoer og farger. Rundt pakken er det oftest de derre plastbåndene som er umulig å få opp, med en liten krussidull laget ved hjelp av saks på toppen. Er du heldig får du en slags blomst i samme plastbånd limt på med deip.
Kanskje det var måten pakken var pakket inn som fikk folk til å smile litt ekstra?

1. Hmm Kan det være DiamantHåkon? Han hadde jo bursdag for få dager siden... Åttende var det vel.

2. Jeg har fått et inntrykk av at du er en ganske så glup person, jeg er derfor dømt til å tro du gikk ut med bare pene tall i karakterboka di. Ser for meg femmere, og en firer.. Mulig du hadde to seksere å brife med og. Jeg gjetter fem.

3. Dubai eller Japan :D

Leander

13.aug.2008 kl.00:46

1. Jack of Diamonds?
2. Eh.. Jeg tipper 5?
3. Frankrike, New York eller... kanskje.. tja. I byen.

Eira

13.aug.2008 kl.03:46

Jeg blir helt glad fordi jeg har dekorert brevet ditt så fint (man skal muligens ikke si slikt fordi en kan bli oppfattet som diverse ting som ikke er så fine å bli oppfattet som, men virkelig, jeg blir helt glad innvendig)

Det sendes om ikke lenge.

Ingunn

13.aug.2008 kl.14:04

Det har jeg faktisk merka! =O Det er litt rart at folk plutselig legger mer merke til en med gaver;)

Ingunn

14.aug.2008 kl.00:13

Hehe, jeg ville nok ikke anbefalt den basskassa Frode;) Det blir kanskje litt stort, men hvis du spør kapteinen om å koble den til flyradioen og ber dem overføre fra vakttårnet
og til høytalerne i flyet, så knock yourself out:D

Sondre

14.aug.2008 kl.00:26

Jeg har iallefall fått erfare at det å bane seg vei gjennom folkemengden på Oslo S med en rose i hånden resulterer i det samme! :)

1. Går utifra at det er eloquentia?
2. 5!
3. Hm... Tough call, men Australia og Frankrike frister ganske mye.

Eira

14.aug.2008 kl.00:58

Akkurat!
Jeg gleder meg til å sende det avgårde, men ombestemte meg angående konvolutten. ergo må jeg lage ny konvolutt. (denne gangen tror jeg brevet blir finere enn konvolutten)

Oda Louise

14.aug.2008 kl.01:19

3. Honolulu, Bora Bora, Brazil, Kragerø eller Kristiansand :D hæhæ.

Oda

14.aug.2008 kl.12:10

1. Gaven er til Håkon trur jeg.
2. Antagelig 6.
3. Oi, det er mange steder. København, Paris, Delft, Bern, Oslo. Det er for så vidt flere steder, men jeg lar være å ramse opp alle:)

Mari

14.aug.2008 kl.19:40

1. Håkon. Hvor jeg faktisk gikk med en 0.5kubikkmeter stor gave med limegrønt papir og rosa bånd gjennom byen og FORBI håkons hus på akkurat samme dag. Folk snudde seg og spurte om de ikke kunne få den. Det var til og med en bil som stoppa opp i veikanten bare for å si at den var fin. Så hadde akkurat samma aha-opplevelse nøyaktig en time før deg:) Jeg snakka nemlig med håkon da jeg gikk forbi og da hadde du ikke kommet enda.

2. Haha, tilfeldig at dette var spørsmål nummer TO - 2???

3. Kristiansand, pluss en hel haug til

Forresten, det der med gråpapir. En forkorta versjon av GROVpapir kanskje kanskje? ;)

Frode

15.aug.2008 kl.08:42

Mari: Kødder du!? for et nærmest utrolig sammentreff! haha, herlig...

Helt riktig. 2. 2. 22222222. (nei, ikke toogtyvemillionertohundreogtoogtyvetusentohundreogtoogtyve. Karakterene går bare til seks. men 2. Altså TO.)
Kan hende... kan hende...

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

19, Stokke

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits