En reise til Værnes. kort, men innholdsrik. indeed, indeed...
Kort tid etter returen fra London fant jeg ut at datoen faktisk var 3. august og at oppmøte til førstegangstjeneste på Heimevernets base i Værnes var kun to dager unna. Jeg visste ikke helt hvor Værnes var, men det kunne da ikke være så veldig langt unna?

norge


Værnes ligger omtrent i midten av Paintvreden. Like ved Trondheim.


Det tar lang tid å komme til Værnes. "hoho, han vet ikke hva han snakker om, det tar jo bare en time med fly!", sier du?

Jeg tok tog.

NSB kunne tiby en reise klokken 13.48 fra stokke på tirsdag, som ville ta meg via Oslo S og Trondheim til Værnes på ti timer. Jaaaja.
Jeg beskriver ofte meg selv som tålmodig, og hadde ingen problemer med å bruke en så stor andel av mitt liv i Norske StatsBaners vogner. "Tar'e som en tur."

Og det er her helvete starter.

Jeg kjøpte billetter på Nsb.no. Pappa og jeg ble enige om at eneste passende alternativ var "militær i uniform", siden det er første gang jeg møter opp til førstegangstjeneste og selvfølgelig ikke har fått uniform ennå. Neste dag, klokken 08.17 går jeg inn på ærverdige Stokke Stasjon for å hente billetten jeg hadde bestilt.

Stokkes Stolte Sissel sier: Ja, du må gjeeeerne ta sjansen på å bruke en sånn billett, men du kommer til å få et HELVETE med konduktørene altså, *skravle skravle skravvel.

Frode: ja så får du forandre på det til 50 %, da. Hvis du mener det er riktig.

Klokken 13.54:

Konduktør: Hojdaloida. Har duhuhu kjøhøhøpt billett med 50% duda? Nåmin! Du skal jo ha 90% rabatt du! huffameien....

Frode: ÅJA.

Så jeg kom meg til Værnes, og møtte fem andre som skulle møte til det samme militante opplegget. Vi ble vist inn på et rom klokken 01.24 og måtte stå opp igjen 05.40 for å være klare utenfor bygningen klokka 06.00. Den saken var biff, medium stekt, og med ganske trøtte øyne og vonde kropper inntok vi en hastig frokost før vi gikk til innskrivning.
Der fikk jeg beskjed om at jeg hadde fått innvilget søknaden min om utsettelse, at den var behandlet 4.8.2008 og at jeg tydeligvis ikke hadde fått tilbakemeldingen i posten. På kontoret til en kar av høyere rang ti minutter etter, fikk jeg penger for reisen opp, flybillett tilbake til Gardermoen, og 31 kroner for billett derfra til Stokke.
På Gardermoen gikk jeg i skranken for å hente en bilett med den rabatten. Men tror du ikke dama var vrang, og nektet å gi meg billett til den prisen!?!? Jeg kranglet litt (blitt flinkere til det etter hvert...) og prøvde å få henne til å dobbelsjekke det/vise til vedtektene svart på hvitt eller ringe noen. Men underveis i knotingen etter vedtektene på dataen (som jeg er ganske sikker på at hun ikke ante hvor hun skulle finne) snudde hun seg til sine kollegaer, som også var byrakratiske komformister som heller ville slippe å forholde seg til det enn å hjelpe meg. Jeg fortalte dem at både mannen i militæret hadde sagt at jeg skulle ha 90% rabatt, i likhet med konduktøren på vei til Oslo.

Komformistene: Nei, vedtektene sier at du skal ha 50% rabatt.

Frode: Men både konduktøren og militæret sa jo at jeg skal ha 90%!!!??

Komformistene: Men det er feil. Det er ikke det som står i vedtektene!

Frode: Ja, kan jeg få se vedtektene da?

Komformistene: Nei, det e rikke nødvendig. Du skal ha 50% rabatt. Hva de andre har sagt er noe du må ta med dem senere.

Frode: Okey, men da kan vi jo ringe konduktøren da. Det er jo bare å finne vkatlisten for toget som gikk 13.48 fra Stokke i går.

Komformistene: Nei, det er umuligå få tak i henne nå.

Frode: Kan det være så vanskelig da? Dere sitter jo her med internett OG telefon, dessuten jobber dere i SAMME selskap! det kan jo ikke være så vanskelig!?

(tro det eller ei...:)

Komformistene: Du kan fylle ut dette skjemaet hvis du har noe å klage på. hvis Nsb syens klagen din er gyldig får du pengene igjen.

Jeg kjente en alvorlig trang til å kaste en ku på dem, eller bæsje på gulvet deres eller plukke ut øynene på en av dem og trykke de ned i halsen på de to andre. Men det gjorde jeg ikke. Jeg fylte istede høflig ut skjemaet og tok det med meg, sammen med pennen jeg fill låne for å skrive med. Jeg lekte med tanken på at de skulle komme etter meg og kreve pennen tilbake. Hvis de hadde gjort det, hadde jeg gått og skrevet navn og adresse på en lapp og sagt "da får du fylle ut et skjema og sende til denne adressen, så får vi se om jeg finner klagen gyldig. Gjør jeg det, skal du selvfølgelig få erstatning. Ha en fin dag!" ... Men det skjedde aldri.

Tilbake på Stokke beklaget kjære Sissel det hele og ga selvfølgelig pengene tilbake. Men mitt forhold til Nsbs skrankedamer vil aldri bli det samme... * snufs.

Så nå er jeg hjemme en dag tidligere enn planlagt, og den skal jeg bruke til å lage eplepai sammen med Kine.
Og mens jeg baker og synger og danser dagen vekk:

1. Hva er ditt forhold til militæret?
2. Er du passifist?
2b. hvis ja; hvorfor det?
3. Hvordan liker du biffen din?
3b. Hvorfor det? beskriv!
4. Er du glad i orientering?

4 kommentarer

Tove

07.aug.2008 kl.00:46

Lengste innlegget fra deg så langt? Tråkklet meg hvertfall gjennom det og ser ikke ut som du har flaks med skrankedamer nei! ;) hehe! Dakkars!

Men uansett, kult at du reiste opp når du hadde blitt fritatt da. Eller utsatt var det kanskje! Same liquire different bottle! ;) Men ja, hvor lenge får du utsatt den, og er utsettelse bare ett fint ord på at de ikke gidder å ta seg orket å kalle deg tilbake senere? Jeg bare spør jeg altså! :P

Eira

07.aug.2008 kl.15:01

Wow. Jeg har fått et av de berømte diktene av Frode. Fantastisk!

(gleder meg til et brev i posten)

Caroline Constanze

08.aug.2008 kl.00:48

1. Hva er ditt forhold til militæret?
- Jeg skal i militæret når jeg blir gammel nok :)

2. Er du passifist?
- Meh.

3. Hvordan liker du biffen din?
- Medium stekt.

3b. Hvorfor det? beskriv!
- Fordi det ikke renner blod av den eller den er hard som en skosåle!

4. Er du glad i orientering?
- Njæ, det er greit nok det. Men det er mye annet jeg er mer glad i for å si det sånn :) Det er ok vil jeg si.

African Queen

08.aug.2008 kl.21:53

1- Grønt
2- Nesten, men bare nesten
3- Jeg er veggis ;)
4- Ikke spesielt. Men misliker det heller ikke :)

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

19, Stokke

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits