Utrolig! jeg er målløs!
Nei det er jeg ikke. Hadde jeg vært det hadde det vært høyst ironisk at jeg var i stand til å blogge. Mitt knapt synlige fravær de siste dagene har vært på grunn av muntlig eksamen. En muntlig eksamen i religion, som jeg i løpet av de to dagene jeg hadde til rådighet, forberedte meg godt til. Jeg har faktisk aldri opplevd meg selv så selvdisiplinert i arbeidet mot noe jeg har så liten interesse av. Nå skal det sies at religion ikke er det temaet som interesserer meg minst. Hadde jeg kommet opp i nyere historie hadde nok denne bloggen vært skrevet med en litt annen tone.
For det hele gikk ganske bra. Jeg fikk oppgaven "Islam - presenter de aspektene ved islam som er viktig for norske innbyggere å vite om, når de skal ta imot, integrere og leve side om side med våre "nye landsmenn"  " (eller noe i den duren...) Da jeg var inne hos sensor og læreren fikk jeg overraskelsesoppgaven "fortell om den lutherske kirken".
Jeg snakket fritt og herlig om Islam, kulturforskjeller og muslimske kulturers forhold til religion, og forholdene mellom deres religion og politikk. Den lutherske kirke kunne jeg tydeligvis nok om, til tross for mitt inntrykk av prestasjonene mine. Jeg fikk nemlig 6.

6,6,6,6,6,6,6,seks,seks,seks,seks,seks,sex,sex,sex,sex,sex,sex,sex,sex,sex,sex,.. herregud som jeg elsker SEX!

Etter eksamen har jeg gått rundt med en utrolig oppløftende følelse. Denne karakteren har alltid den virkningen på meg. Den er komplett, fullendt, perfekt, fullkommen, vanntett, indikerende, varm, stor, og ikke minst; BEST. Og jeg ELSKER å være best. (jeg snakker fra leveren nå, tål det om du kan og vil)

(Det skal jo i fornuften og sympatiens ånd også nevnes at fordi jeg kjenner en så stor kjærlighet tild et å være best, unner jeg også de som måtte være det, om det ikke skulle være meg. For min kjærlighet til det å være best er så hinsides mye større enn min misnøye ved det å være "middels" eller verst. Det jeg misliker minst er det å være verst. Jeg forsoner jeg mye lettere med en 2'er enn en 4+,  for eksempel. Irrasjonelt, men etter min mening utrolig menneskelig - en iboende evne til å se ironien i fallhøyden fra stormende suksess til total mislykkethet. til slutt vil jeg bare minne dere på at det dere ennå leser i en parentes. Get on with it!)

...så jeg har gått rundt med en trang til å fortelle hele VERDEN dette. Da jeg satt sammen med Håkon og ventet på bussen idag, løy jeg derimot overraskende nok til Sofie, som møtte oss tilfeldig der, og sa til henne at jeg fikk fire. Håkon ble forvirret i noen sekunder, prøvde å protestere, prøvde å insinuere at jeg hadde løyet for ham (Noe som nå ikke kan sees på som så veldig usannsynlig...) og kanskje er han ikke klok på hendelsen ennå. Det er i alle fall ikke jeg. Kanskje en midlertidig kartløs fornuft prøvde å dempe hjertets lyst til å rope ut til VERDEN at jeg utførte en (per min definisjon) PERFEKT eksamen? og det ved demonstrativt å få meg til å lyve til en venn om en god eksamenskarakter? Det eneste jeg sitter igjen med er tanken om at jeg en gang trodde jeg kjente meg selv....


Idag leste jeg også ferdig "Bildet av Dorian Gray". Det frister å skrive en omtale/anmeldelse om boka, men det får bli i et annet innlegg. Men den er altså så utrolig bra at har du ikke lest den så skynd deg! Den er helt utrolig! Den åpner med et rolig, romantisk preg og en overklassens overfladiskhet som er helt utrolig fasinerende, men etterhvert begynner den å grave seg ned i den mest grumsete rotmosa i et menneskes psyke, som i de første kapitlene bare blir luftet i bisetninger! Den er omveltende, spennende, filosofisk, psykologisk og utrolig lærerik på mange områder og nivåer. Anbefales!!!

Så la meg avslutte dette innlegget med et sitat fra boken. (det blir litt feil å kalle det et Oscar Wilde-sitat, for det er jo ikke nødvendigivis hans mening, men et av utsagnene til en av karakterene i boka hans!)

"Den eneste forskjellen på et lynne og en livsvarig lidenskap er at et lynne varer litt lenger."


...oooogh, spørsmål! :

1. Hva er din beste opplevelse med en karakter i skolen?
2. Er glad i å vinne? og mer interessant: er det viktig for deg?
3. Har du noen gang opplevd noe liknende som lystløgnen jeg beskrev?
4. Har du noen gang begynt å gråte av en bok? Hvilken?


Så etter disse døgn med små og større åpenbaringer, skal jeg endelig krype til korset og fortsette å blogge. Denne hobbyen som lever på illusjonen av verdi er uhyre verdifull.

 

8 kommentarer

Renate

12.jun.2008 kl.08:23

Gratulerer, Frode!:D
Kjempebra!

TFT

12.jun.2008 kl.08:46

Og jeg som trodde du hadde begått selvmord fordi du var så lei deg og fölte at ingen elsket deg fordi de ikke valgte headeren din! :P

Gratulerer med karakteren forresten! Er alltid en digg fölelse av å få en slik karakter!

1. Jeg hadde siste og avgjörende oppgave på journalistikken og valgte å skrive om noe jeg ikke hadde peiling på og fikk B+. Var bare en person, klasen på 25, som fikk A og hun var feeeenomenal! Og da smakte B+ veldig skal jeg si deg. Jeg måtte opp til skolen to ganger får å sjekke at jeg hadde lest på riktig studentnummer og riktig linje. haha!
2. Det er så viktig å vinne at jeg kunne ha solgt sjelen min til djevelen for å alltid väre ett hakk forran alle andre! :P
3. Det å lyve er generelt ikke bra. Men om det er morsomt, mest for deg selv, så er det greit.
4. Jeg begynte å gråte av skolebökene mine. Teller det? Ellers er Anna Franks dagbok en bok som jeg ble veldig rört av. Levde meg veldig inn i boken. Leste den for förste gang i fjor. For jeg gav litt faen da vi egentlig skulle lese den på skolen. Leste heller en lignende dagbok-bok fra ei ung jente som bodde i bosnia. Den var veldig int. Mer intens siden hun SÅ veldig mye og ikke var innestengt i en loftsleilighet.
(Ja, jeg er på jobb som du ser...)

Vivian

12.jun.2008 kl.11:23

Så bra! Gratulerer med en velfortjent karakter. Noen sa at det visst nok innimellom lønner seg å fokusere på litt annet enn blogginga, og det har du jo bevist nå.. Skulle bare ønske jeg visste dette selv før min eksamensperiode :\ Og ikke minst er det veldig veldig deilig å høre noen innrømme at de faktisk elsker å være best. De fleste prøver å tone og late som ingenting.. Men hva skjedde egentlig da du sa fire i stedet for seks..? Var det et midlertidig anfall av sinnsykdom??

TFT

12.jun.2008 kl.14:49

Humoren sitter löst jaah! :P

Merci Chèrie

12.jun.2008 kl.15:44

1. Det må være gårsdagens eksamen, som du kan lese om hvis du gidd.
2. Ja og Ja. Alltid.
3. Sannsynligvis. Men jeg kommer ikke på noen spesielle tilfeller akkurat nå.
4. Ikke bok. Ikke enda. Men du blir informert den dagen det skjer.

Eira

12.jun.2008 kl.22:39

1. Det er egentlig en god del av dem, alltid herlig å få en sekser.
2. Ja, det å vinne (ikke minst å ha rett selv om det dessverre ikke alltid går på det samme) er virkelig helt fantastisk, men jeg kan i visse tilfeller ikke syntes at det er like viktig.
3. Mhmm.... Det aller herligste er å komme med en helt egentlig uvesentlig liten ting som er helt feil og kjenne at den du snakker med virkelig tror på deg pga hvem du er. Et eksempel er når jeg fortalte læreren min at jeg ikke hadde fått kulturkort når jeg visste at jeg hadde fått.Teit, men jeg elska det.
4. Ja, ja og atter ja. Hvor mange? Sikkert minst 20. Harry Potter (hvert fall fire av dem om ikke flere) , den mørke materien, vindens skygge, Ringenes Herre, Åndenes Hus, Saman er ein mindre aleine er noe av det nyere jeg har grått av.

Sick Susie

13.jun.2008 kl.01:12

1. Hva er din beste opplevelse med en karakter i skolen?
Fikk en del 6'ere på ungdomsskolen og vgs, men det var liksom ganske lett for meg. Nå har jeg nettopp fått min første A på uni og DET er stort. Har gnidd det i trynet på folk og kost meg veldig med tanken på at jeg var best. For jeg hadde faktisk skrevet den beste oppgaven av alle de min sensor hadde lest på 10 HELE år!! Fatt det den som kan :-p

2. Er glad i å vinne? og mer interessant: er det viktig for deg?
Å si at det viktigste ikke er å vinne, men å delta er noe forbannet piss (beklager språket, men seriøst...). Så ja, det er herlig å være den beste i noe!

3. Har du noen gang opplevd noe liknende som lystløgnen jeg beskrev?
Ja, jeg har selv gjort det samme for ett og et halvt år siden, fordi en jente i klassen strøyk.

4. Har du noen gang begynt å gråte av en bok? Hvilken?
Ikke som jeg kan huske, men det er godt mulig. Har rett og slett ikke tid til å lese skjønnlitterære bøker når jeg har 3000 sider pensum hvert semester... Kjipt i grunn, men sånn er livet. Akkurat nå har jeg tatt ferie så nå holder jeg på med Constance Ring av Amalie Skram, og den er foreløpig veldig bra og samfunnsreflekterende :-)

Sick Susie

14.jun.2008 kl.10:25

You love mye comments, hehe!
Vel, takk for givende kommentarer tilbake. Er så godt å ha en litt oppegående samtale om noe annet enn dagens outfir :-p *ler*

Har du noen nye anbefalinger på filmfronten? Ikke sånne måter å bake brød på, haha!

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

19, Stokke

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits