Hvordan kvalitetssikre elektriske apparater?Du kjøper en elektronisk duppeditt. Det være seg en radio, en kassettspiller, en discman, en walkman, en iPod, en mobiltelefon, en platespiller, en datamaskin, en dvd-spiller, en forsterker, en microbølgeovn, et televisjonsapparat, eller en hvilken som helst annen dings. Du setter stikkontakten i støpselet, kretsen er ladd og funksjonen åpenbarer seg. Den virker.


frankenstein

"Jeg fant på-knappen! Jeg fant den! Jeg fant den!"


Men hvordan vet du om den er BRA eller ikke?

Jeg har løsningen. Ikke gråt, men les heller videre, så skal jeg gi deg noen nyttige tips om hvordan du vet at det du har er kvalitet, eller om du burde gjemme det under sofaen på loftet når svigefar kommer på besøk.

Esken:

Er designet på esken forseggjort? Er det et enkelt design som er vanskelig å lage, eller et rotete og dårlig design som er åpenbart lett å lage? (tips: se etter WordArt-skrift. Er den å finne på pappen; begynn å prute.)
Størrelsen i forhold til varen har ingenting å si. Så lenge det er isopor oppi. (tips: Løft esken med hendene, hell litt på den. Hvis det som åpenbart er produktet faller plumpt rundt i den, kan du regne med at du må returnere varn på grunn av "grov vold under transport.")

Tingen:

Du løfter produktet opp av innpakningen. Kjennes den usannsynlig lett? Da kan du regne med at den ikke inneholder stort heller. Ledninger kan være dratt opp diagonalt inne i tomrommet for å spare produsenten for penger, og midt inni tingen henger kanskje den nødvendige teknologien og dingler, mens den ber til Skaperen om å spare ham for dette.
Rist på produktet, og LYTT. Kan du høre at en liten metallbit, skrue, springfjær e.l. spretter rundt på innsiden, og avgir en Europris-aktig knust-lyspærelyd indikeres egentlig tapsnivået på greia en gang for alle. HOLD DEG LANGT UNNA. Er tingesten derimot avsindig tung i forhold til størrelsen, kan du med sikkerhet regne med at "detta er go'saker! Jajamensan!", og trygt betale panten på huset og det du fikk for kona di i Saudi-Arabia for den.

Prisen:

Er den sånn omtrent trettito ganger lavere en antall kontanter du hadde tatt med for å betale for varen, kan du regne med at varen var rundt trettito ganger billigere å produsere enn prisen du betaler. Ikke kjøp. Er den derimot ca. trettito ganger dyrere, er den ikke verdt det. Ikke kjøp da heller. Men er den littegranne dyrere enn du hadde regnet med, er det ideelt. Et røverkjøp rett og slett, bare at du betaler for den.

Selgeren: (gjelder alle produktgrupper)

Se på ham. Er han klar i blikket? ser han ren ut? Da er det klar bane. Men hvis han utsondrer en odør som minner om en blanding av mye Old Spice og død hest, er det derimot på tide å finne seg en annen forhandler. Og hvis noe som helst er farget med leopardmønster, og han IKKE bruker undertøy er det lurt å finne en annen butikk snarest! Hvite tenner er også en betryggende faktor.


Så om du ikke visste dette fra før, håper jeg du nå er litt klokere på hva som er gode produkter og ikke. Skulle det være noe du lurer på, er det bare å si ifra, så skal jeg bistå deg så godt jeg kan.

Kan du på noen måte bekrefte eller avkrefte disse tipsene? Be my guest; skriv! Jeg er mer enn villig til å høre om erfaringer som gjør meg sikrere i sak; både de som er beskrevet, og unntak som bekrefter regelen!

Altså:Esken                    Tingen                         Prisen             Selgeren

bilselger


Lykke til!Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Frode

Frode

19, Stokke

Jeg savner gårsdagen. Jeg gleder meg til morgendagen. Men først og fremst elsker jeg dagen idag.

Kategorier

Arkiv

hits